3 Şubat 2014 Pazartesi

Bir Çocuk Şehri: Kidz Mondo

Türkiye'nin ilk çocuk şehri iki hafta önce İstanbul Trump AVM'de açıldı.

Daha önceden açılacağını duyduğum, merakla beklediğim bir yerdi Kidz Mondo. Açılış gününde de Trump'ta Derin'in bir aydır beklediği Winx konserine bilet almıştık. Ben de gitmişken merak edip öncesinde Kidz Mondo'ya da bir uğrayalım diye düşündüm.

Siz siz olun benim gibi yapmayın, çünkü Kidz Mondo gitmişken uğranabilecek bir yer değil. Bir kere tüm gününüzü ayırmanız gerekiyor, yani o günün tek aktivitesi olmasında fayda var.

Ayrıca çocuğun birkaç arkadaşıyla birlikte gitmesi kesinlikle daha çok eğlenmesini sağlayacaktır, bunu da not düşelim.

Peki nedir bu Kidz Mondo?

Burada gerçek dünyanın bir replikası kurulmuş. İçeri girdiğinizde, 4000 metrekarelik bir alanda üniversite, itfaye, polis karakolu Acıbadem Hastanesi, Çokoprens fabrikası, Petrol Ofisi, Kanal D, Garanti Bankası, MNG Kargo v.s.. gibi bir çok markanın mini bir kopyası mevcut.

Çocuk havaalanından pasaportla giriş yapar gibi giriyor. Bilet karşılığı boarding pass'ini alarak alana giriş yapıyor ve burada kendine bir meslek seçiyor. 20-25 dakika süren aktivitelerde o mesleğin gereklerini bir oyun şeklinde yerine getiriyor, ve karşılığında Kidz Mondo parası kazanıyor.

Akşama kadar istediği kadar oyuna katılabiliyor.

Örneğin biz ilk itfayecilik oynadık. Çocuklar önce itfaye alanına alındı, kısa bir eğitimden geçtiler.




Sonra kıyafetlerini giydiler.





Ve alarmın çalması (ya da telefonun gelmesiyle, bilmiyorum içeri büyükler alınmıyor :)) itfaye aracına binip yangın yerine doğru yola çıktılar.







Vee yangın yerine gelip, yangını söndürdüler.




Daha sonra da itfaye istasyonuna geri dönüp paralarını aldılar.

Vaktimizin yettiği ikinci oyun ise acil servis doktorluğu oldu. Yine önce kostümlerini giyip eğitim aldılar.















Sonra da yardıma ihtiyacı olan bir hastaya yardım etmeye gittiler.







Bunun gibi bir sürü oyunlar mevcut. Çocuk hangisine ilgi duyuyorsa istediği oyuna katılıyor. Oyunlar genelde 20-25 dakika sürüyor. Karşılığında bir Kidz Mondo parası kazanıyorlar ve bu parayla içerideki oyuncak dükkanından bir oyuncak alabiliyorlar.

Tabi bu şekilde çocuk hayatın ne kadar pahalı olduğunu, ve bir şey edinebilmek için ne kadar çok çalışmak gerektiği gerçeği ile bir anda yüz yüze geliyor, çünkü 1-2 oyunda kazandıklarıyla zaten hiçbirşey alamıyor.

Özellikle paranın ağaçtan toplandığını ya da ATM makinalarından çekildiğini sanan minik çocuklara gerçek hayatı daha iyi algılamalarına yarayacak eğlenceli bir etkinlik.

Çocuğunuz 8 yaş üzeri ise alana kendi başına giriyor, daha küçükler anne babalarıyla girebiliyorlar. Girerken çocuğunuza elektronik bir bileklik takılıyor, ve dışarıdan her an nerede olduğunu ne yaptığını izleyebiliyorsunuz.

Ortamdan ayrılırken, yok bileklik teslim edilecek, kayıtlara işlenecek derken, çıkmak girmekten daha zor oluyor diyebilirim. Yani merak etmeyin, çocuğunuzun içeride kaybolması mümkün değil.

Sömestr tatilinde, ya da haftasonları için çok değişik bir aktivite arayanlara Kidz Mondo'yu tavsiye edebilirim. Gözlemlediğim kadarıyla, içerideki tüm çocuklar birşey satın almaktan ziyade, bir iş yapıyor olmak, sadece para kazanıyor olmaktan dahi çok daha fazla motive olmuşlardı.

Giriş ücretleri şu şekilde:

Hafta içi:
0-2 yaş - Ücretsiz
2-4 yaş - 20 TL
4-14 yaş - 40 TL
15+ ve yetişkinler - 20 TL

Hafta sonu ve tatil günlerinde:
0-2 yaş - ücretsiz
2-4 yaş - 25 TL
4-14 yaş - 50 TL
15+ ve yetişkinler - 25 TL


Çalışma saatleri de şöyle:
Pazartesi-Perşembe 10.00-18.00
Cuma: 10.00-20.00
Cumartesi-Pazar ve tatil günlerinde ise iki farklı seans yapılıyor:
1. Seans 10:00-14:30
2. Seans 15:30-20:00

Normalde Kidz Mondo'ya istediğiniz zaman rezervasyon yaptırmadan gidip bilet alıp girebiliyorsunuz. Biz gittiğimizde bomboştu ama duyduğuma göre sömestr tatili dolayısıyla aşırı bir yoğunluk varmış. Daha sakin bir zamanda gitmenizi tavsiye ederim.

Diğer detaylar için 0212 219 83 19 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.  Ulaşım için bu linke tıklayarak metro, metrobüs ya da özel araçla nasıl ulaşacağınızı öğrenebilirsiniz.

Herkese iyi haftalar...

3 MART 2014 GÜNCELLEME:
Biz Kidz Mondo'ya gittiğimizde açıldığının ikinci günüydü ve çok rahat bir şekilde girdik, çok kısa sürede iki oyun oynayabildik. Fakat Geçen hafta Cumartesi eşim kızımı götürdüğünde, gezileri adeta bir eziyete dönüşmüş. Hem kapıda inanılmaz bir kuyruk beklemişler, hem de içeride her aktiviteden önce çok uzun beklemek zorunda kalmışlar, akşama kadar ikisi de yorgunluktan bitkin düşmüşlerdi.
Gideceğiniz zamanı buna göre ayarlayın, benden söylemesi...



8 yorum:

  1. kesınlıkle ıyı ıs cıkarmıssınız. tebrıkler.. blogumda yayınlamak ısterım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginize çok teşekkürler Yasemin Hanım, sevgiler..

      Sil
  2. ben manken ve doktor olacağım zaten yarın kidzmondo ya gidicem çook mutluyum bugün de kuzenimin doğum günü

    YanıtlaSil
  3. Bizim de Ekim 2014 İstanbul gezimizin, kızlarım Deniz & Zeynep açısından en unutulmaz günü KidzMondo‘da yaşandı.. http://www.ankaraetkinlik.com/kidzmondo-eglence-ogrence-sehri/

    YanıtlaSil
  4. haha itfaiye çok tatlı

    http://www.aksapark.com/tr/

    YanıtlaSil
  5. Lütfen Cevap Verirmisiniz Yarın Kidzmondo'ya Gitcem 1. Seas Bittikten Sonra Nereye Gitcem??? Ne Olur Cevap Verin

    YanıtlaSil
  6. Lütfen Cevap Verirmisiniz Yarın Kidzmondo'ya Gitcem 1. Seas Bittikten Sonra Nereye Gitcem??? Ne Olur Cevap Verin

    YanıtlaSil
  7. Kidzmondo çocuk şehri için en uygun bilet fiyatları https://www.eglenje.com/kidzmondo adresinde.KidzMondo hafta sonu çocuklarla gezmek için çok iyi bir seçenek.Tavsiye ediyorum

    YanıtlaSil